Koetuloksia

Linnunhaukkukoe 8.9.2013 Kankaanpäässä

Kankaanpään kennelyhdistyksen linnunhaukkukoe perinteisesti Santaskylän hirvimiesten majalla. Sää oli pilvipoutainen, aamun usvainen kostea, ja aurinko pysyi poissa vielä ryhmien liikkuessa maastoissa. Kahdelle koiralle osui arvonnassa lintuinen maasto, joista saatiin sopivasti haukuttavaa, yhdessä maastossa ei kulkureitillä ollut lintuja.
Koejärjestelyt toimivat ja koe sujui leppoisassa hengessä. Ylituomarina oli Jouko Antila.

Lintulaskenta: metso 7, teeri 13, pyy 1, kuljettu matka 11 km, lintutiheys 1,91 lintua/km

Voittajaluokka:

1. spn Teerimaan Alli, FIN12424/08, Mika Lehto, Kankaanpää, VOI1, 75 p.
2. spu Repe, FI33915/10, Matti Myllykoski, Kankaanpää, VOI0, 8 p.

Avoin luokka:

1. ppn Pälvi, ER14385/12, Matti Rintala, Hämeenkyrö, AVO1, 75 p.

Linnunhaukkukoe 2.9.2012 Kankaanpäässä

Kankaanpään Kennelyhdistyksen linnunhaukkukoe pidettiin kosteassa, pilvisessä ja heikkotuulisessa säässä Santaskylän hirvimiesten metsästysmajalla. Lintuja löytyi kaikista maastoista hyvin, onni vain ei ollut kaikilla koirilla mukana huipputulosten saavuttamiseen. Pohjanpystykorvanarttu Karsikon Unna täydensi menestysviikonloppunsa toisella ykkösellä. Unna on kaikilla voittajaluokan koekäynneillään haukkunut ykkösen ja on nyt "aikuisten" näyttelytulosta vaille käyttövalio. Vanha herra Ralle oli 8. kerran mukana oman kylän kokeessa ja luokkatulos tuli vieläkin.
Koejärjestelyt olivat hyvät ja kennelhenki kokeessa hyvä. Ylituomarina oli Jouko Antila.

Lintulaskenta: metso 6, koppelo 9, teeri 14, pyy 3, kuljettu matka 13,8 km, lintutiheys 2,32 lintua/km.

Voittajaluokka:

1. ppn Karsikon Unna, FI13306/09, Kari Lehtinen, Tampere, VOI1, 77 p.
2. spu Ralle, FIN25361/02, Matti Myllykoski, Kankaanpää, VOI3, 61 p.
3. spn Urkkalammen Karma, FI10869/09, Ilona ja Antti Simula, Punkalaidun, VOI0, 16 p.
Spu Repe, FI33915/10, Matti Myllykoski, Kankaanpää, luopui

Linnunhaukkukoe 3.9.2011 Kankaanpäässä

Kankaanpään Seudun Kennelyhdistys järjesti linnunhaukkukokeen. Kokeen keskuspaikkana oli
Santakylän hirvimiesten maja ja koemaastot olivat Kankaanpäässä Santaskylässä ja Lamminkylässä.

Kokeeseen osallistu 6 koiraa. Lintuja löytyi odotuksia niukemmin; 3 metsoa, 5 koppeloa,
9 teertä ja pyytä. Kokeessa kuljettu matka oli 24.4 kilometriä ja lintutiheys oli 0,9/kilometri.

Kokeen ylituomarina oli Jouko Antila

Voittajaluokka:

1. pohjanpystykorvanarttu Joutsenvaaran Nietos, Kristiina ja Jorma Mäkelä, Kihniö, 69 pistettä, VOI 2
2. suomenpystykorvauros Urkkalammen Karma, Ilona ja Antti Simula, Punkalaidun, 63 pistettä, VOI 3
3. suomenpystykorvauros Ralle, Matti Myllykoski, Kankaanpää, 45 pistettä, VOI 0
4. suomenpystykorvauros Omun Jyry, Mikko Vähä-Jaakkola, Punkalaidun, 9 pistettä, VOI 0
5. suomenpystykorvanarttu Pyräkkä Hani, Erkki Kirjonen, Kankaanpää, 6 pistettä, VOI 0

Avoin luokka:

1. suomenpystykorvanarttu Teerimaan Alli, Mika Lehto, Kankaanpää, 57 pistettä, AVO 3