Kissanhoitovinkkejä ja -tekniikoita

Jos sinulla on kissa lemmikkinä, sinun on huolehdittava sen hoitotarpeista sen lisäksi, että nautit hänen seurastaan. Tässä suhteessa tietyt hoitosuositukset voivat olla hyödyllisiä. Ennen kuin siirryt pidemmälle, on tärkeää muistaa, että kissoja tulee harjata siitä lähtien, kun ne ovat pentuja, ja ne tottuvat tähän toimintaan tämän seurauksena.

Kissan vartalo on melko joustava ja taipuisa, ja tämän ominaisuuden ansiosta omistaja pääsee helposti eri kehon osiin. Kun kissan hoito on kunnossa, se on täysin puhdas ja sen turkki pysyy sotkeutumattomana. Kissa pitää mielellään puhtaana, ja jos voit auttaa häntä siinä, hän tuntee olonsa energisemmäksi ja raikkaammaksi. Kun hoidat kissaasi, noudata seuraavia hoitovinkkejä:

  1. Trimmausta ei pidä kiirehtiä, varsinkin jos tuot kotiisi aikuisen kissan, jota ei ole koskaan aikaisemmin hoidettu. Esittele heidät tähän toimintaan vähitellen.
  2. Aloita kissan hoito, kun se on rentoutunut ja tyytyväinen. Pidä hoitojakso aluksi 5-10 minuuttia ja pidennä sitten asteittain pituutta. Lopeta heti, jos uskot, että kissasi ei nauti istunnosta.
  3. Harjaa myös säännöllisesti, koska se auttaa poistamaan likaa ja kuolleita karvoja, ja takkaukset voidaan poistaa tällä tavalla. Harjaus tulee aina tehdä siihen suuntaan, johon hiukset kehittyvät luonnollisesti.
  4. Kissan rintakehä ja vatsa ovat erittäin hauraita, joten ole erityisen varovainen näillä alueilla. Tämä edellyttää hienohampaisen metallikampan käyttöä. Kampa voi kammata kissan turkin päästä häntään, ja tämä voidaan tehdä pehmeällä kumilla tai harjasharjalla.
  5. Säännöllinen hoito auttaa pitämään kissan kirput, jotka ovat kissoilla melko yleisiä, loitolla. Jos kohtaat mikroskooppisia täpliä, jotka näyttävät pippurilla harjaessasi kissaa, tiedät, että niillä on kirppuja.
  6. Kissojen uiminen on vaikeaa, varsinkin jos kissasi on vastustuskykyinen konseptille. Pese kissasi korkealaatuisella shampoolla. Pese häntä varovasti, jotta hän odottaa kylpyhetkeä mieluummin kuin pakenee veden katseelta.