Miksi sinun pitäisi adoptoida koira?

Oletko koskaan kuullut lausetta “Älä osta, adoptoi!” ennen? Tämä aktiviteetti toteutetaan osana suurempaa aloitetta, jonka tavoitteena on lisätä yleisön tietoisuutta eläimen adoptoimisen monista eduista sen sijaan, että lemmikkikaupasta ostettaisiin. Kun pelastat koiran hengen adoptoimalla sen tarhasta, pelastat sellaisen koiran hengen, jolla ei muuten olisi ollut kotia, ja teet myös tilaa lisäeläimille pelastettaviksi. Lemmikin adoptoiminen tarhasta ohjaa tuloja pois epäinhimillisistä jalostustoimista, joita kutsutaan pentutehtaiksi, jotka toimittavat noin 90 prosenttia lemmikkikaupoissa myytävistä pennuista. On rohkaisevaa nähdä, että lemmikkien adoptiot niiden myynnin sijaan ovat kasvussa. Amy Nicholsin mukaan, joka toimii Companion Animals for the Humane Societyn varapuheenjohtajana, noin 40 prosenttia seuraeläimistä hankitaan turvakodin tai pelastusorganisaation kautta sen sijaan, että ne ostettaisiin. Sen lisäksi, että estetään sellaisten eläinten teurastaminen, jotka olisi teurastettu muutoin, on olemassa kolme muuta vakuuttavaa perustetta eläimen adoptoinnin puolesta:

Adoptio on hyvä taloudellinen päätös.

Koiran adoptointi on yleensä kustannustehokkaampaa kuin uuden ostaminen. Sinun ei tarvitse huolehtia näistä eläinlääkintäkuluista suurimmalle osalle pelastetuista koirista, koska ne ovat jo saaneet vähintään yhden rokotuskierroksen ja ne on steriloitu tai kastroitu. Verrattuna paljon edullisempaan adoptiomaksuun, joka on tyypillisesti 50–300 dollaria, pennun keskimääräiset ostokustannukset ovat keskimäärin 300–1 500 dollaria. Jotta tarhassa olisi enemmän tilaa, jotkut eläintarhat tarjoavat “ilmaisia ​​adoptiopäiviä”, joiden aikana uusien omistajien normaali adoptiomaksu luovutaan. Mutta vielä parempi kuin pienemmät kustannukset koiran adoptoinnista sen ostamisen sijaan on se, että voit olla mielenrauhassa tietäen, että adoptiosta maksamasi rahat menevät takaisin organisaatiolle muiden eläinten pelastamiseen ja hoitoon.

Siellä on koira, joka sopii hyvin kotitalouteen.

Jos ostat koiran eläinkaupasta, et saa niin paljon tietoa koiran persoonasta ja ulkonäöstä kuin jos adoptoit sen tarhasta. Koiran adoptoiminen tarhasta antaa sinulle mahdollisuuden saada laajempaa tietoa. Koska pelastusryhmät pystyvät paremmin tarkkailemaan koiran käyttäytymistä, sinun on paljon helpompi löytää koirakumppani, joka sopii ihanteellisesti perheesi tarpeisiin. Tiedustele koiran aktiivisuustasoa, hänen käyttäytymistään lasten seurassa, hänen suhteestaan ​​muihin eläimiin ja ihmisiin ja viihtyykö hän tuntemattomien seurassa. Koska monet adoptoitavissa olevat koirat ovat jo saavuttaneet täyden kypsyytensä, aikuisen koiran adoptoiminen pennun ostamisen sijaan voi myös antaa sinulle paremman käsityksen siitä, miltä koira näyttää aikuisena. Jos menet eläintarhaan ja selität, mitä etsit lemmikistäsi, sekä esität paljon kysymyksiä, siellä olevat työntekijät voivat auttaa sinua löytämään eläimen, joka täydentää perhettäsi parhaiten.

Adoptoi koira, jolla on aikaisempaa kokemusta

Etkö usko, että sinulla on kärsivällisyyttä kouluttaa uusi pentu? Jo kotona koulutettu ja peruskäskyihin perehtynyt pelastus löytyy adoptioorganisaation avustuksella. Vaikka sinulla olisi jo jokin tietty rotu mielessäsi, voit etsiä ihanteellista koira- tai kissarotuasi tarhahakutyökaluilla, kuten Petfinder tai American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) ylläpitämä tietokanta.

Oletko valmis ryhtymään koiran vanhemmiksi?

Jos sinä tai joku muu perheesi jäsen harkitset koiran adoptoimista, mutta et ole aivan varma niin merkittävän valinnan tekemisestä, mieti vastauksia seuraaviin kysymyksiin ennen kuin ryhdyt ja sitoudut:

Mitä tarkalleen ottaen toivot saavasi koiran omistamisesta elämääsi? Pidätkö retkistä, kuten vaelluksista tai juoksemisesta säännöllisesti, vai huomaatko, että vietät aikaasi todennäköisemmin talon ympärillä löhöilyssä? Haluatko lemmikin, joka on seuralainen vai joka osaa pitää huolta itsestään?

Onko koti tai asunto, jossa nyt asut, koiralle sopiva? Onko eläimellä tilaa juosta, syödä ja mennä ulos rentoutumaan? Mihin talon osiin koira saa mennä?

Miten työsi vaatimukset, sosiaalisen elämäsi ihmiset ja vapaa-aika vaikuttavat kykyysi hoitaa koiraa kunnolla? Pystytkö omistamaan heille huomattavan osan ajasta ja huomiosta? Onko sinulla muita lastenhoitojärjestelyjä, kun joudut olemaan poissa?

Millaisia ​​reaktioita odotat saavasi ihmisiltä, ​​jotka jo asuvat talossasi? Tarvitsetko koiraa, joka on ystävä

ole lasten kanssa? Onko kukaan talossa allerginen koirille? Miten muut lemmikit reagoivat nähdessään uuden lemmikin?

Onko sinulla tarpeeksi kärsivällisyyttä uuden koiran opettamiseen ja seurustelemiseen? Pystytkö pysymään kärsivällisenä huolimatta lukuisista onnettomuuksista, pureskelukohtauksista ja energianpurkauksista, joita uuden koiran kouluttaminen tuo mukanaan?