Suosituin Gecko lemmikkieläimille


Jos et ole koskaan omistanut eksoottista lemmikkiä, gekot ovat loistava tapa aloittaa. Selvitä nämä kolme suosittua talon gekoa saadaksesi selville, mitkä tyypit tekevät erinomaisia ​​lemmikkejä.

Suosituin Gecko lemmikkieläimille

Suurimman osan ajasta kuulet vain kourallisesta gekolajista, mutta lajeja on tuhansia. Se on jaettu useisiin luokkiin: niihin, joilla on kiinteät silmäluomet, ja niihin, joilla on liikkuvat silmäluomet. Kun se tuli sinne, kenelläkään heistä ei oikeastaan ​​ollut silmäluomia, kuten ihmisillä, vaan pikemminkin läpinäkyviä kalvoja.

Lisäjakauma lajissa on yölliset ja pystysuorat pupillit, jotka yleensä toimivat iltapäivisin ja aamuisin ja joilla on pyöreät pupillit. Poikkeus silmäluomisäännöstä on öinen eublepharinae-gekko tai silmäluomegekko, jolla on silmäluomet.

Kolme suosituinta lemmikkinä pidettävää gekoa ovat leopardi, harja ja päivägekko.

Leopard Gecko

Aikuiset leopardigekot ovat valkoisia ja keltaisia ​​mustilla pisteillä. Vauvat ovat raidallisia ja sopeutuvat helposti synnytykseen. Ne ovat eräänlainen yöllinen gekko, joten he eivät tarvitse ultraviolettivaloa päiväkodissaan; On kuitenkin hyödyllistä antaa heille hieman valoa päivän aikana hehkulampusta, jotta he voivat paistatella.

He haluavat syödä hyönteisiä, kuten ateriamatoja ja sirkkoja. On parempi varmistaa, että gekojen vuodevaatteet on valmistettu paperipyyhkeistä tai tekonurmesta eikä hiekasta, jotta matelijat eivät kuluta heille usein haitallista hiekkaa.

Crested Gecko

Tämä kehittyy seitsemästä yhdeksään tuumaan. Toisin kuin leopardigekot, näissä on tassutyynyt, joiden avulla he voivat olla hyviä kiipeilijöitä – jopa pystysuorilla pinnoilla – ja hyppääjiä. Voit saada heitä kaikenlaisissa väreissä, ja he saavat nimensä tunnuksista, jotka kulkevat heidän selällään ja päänsä yli silmiin.

Koska he haluavat ryömiä esineitä, on tärkeää sijoittaa ne koteloon, joka antaa heille jonkin verran korkeutta, ja joidenkin raajojen lisäksi ja siten, että he voivat kiivetä. Hyvä vuodevaatteet koostuvat paperista ja sammalesta. Tämä lisko on perusteltu, joten valaistusolosuhteiden tulisi olla samat kuin leopardigekon.

Päivän Gecko

Kuten nimestä voi päätellä, he toimivat iltapäivisin ja aamuisin, kun heidän yötoverinsa piiloutuvat. Jos aiot pitää matelijoita paljon, tämä ei välttämättä ole oikea sinulle, koska niillä on erittäin herkkä iho. Heidän jalkatyynyissään on hehkulangat, joiden avulla he voivat kävellä melkein missä tahansa, jopa katossa. Tämän vuoksi on tehokasta, että heidät on korkeissa säiliöissä, joissa on erilaisia ​​asioita, joista he voivat loistaa, kuten bambu ja raajat.

Kun he ovat lopettaneet kiipeilytaidonsa, he päättävät joskus nauttia aurinkoa, joten heillä on käytettävissään hehkulamppu. Lisäksi koska he toimivat päivällä, ultraviolettivaloa tarvitaan antamaan heille tarvitsemansa menetetty auringonvalo.

Useat tyypit ovat upeita talon lemmikkejä. Osa tästä on tuskin jäävuoren huippu ja loistava alku. Leopardigekko on luultavasti rakkain talon gekoista, mutta jos haluat nauttia eksoottisista lemmikeistään koko päivän, harkitse päivän gekoa.