Asiat, jotka sinun on otettava huomioon ennen koiran adoptointia

Koirien uskollinen luonne tekee niistä täydelliset lemmikkieläimet, onko sinulla perhe tai ei. Suurimman osan ajasta ihmiset kuitenkin kiirehtivät hyväksymään lemmikin vain lopulta hukkumaan vastuisiin, jotka ovat fyysisiä, henkisiä ja psykologisia. Jos olet harkinnut poochin hyväksymistä, tässä artikkelissa on joitain tärkeitä tekijöitä, joita sinun ei pidä jättää huomioimatta.

Taloudellinen tilanne

Koiran hoito vaatii paljon taloudellisia resursseja. Sinun ei tarvitse vain ottaa huomioon eläinlääkärin vierailusta maksettavia kustannuksia, vaan sinun on myös sisällytettävä lemmikkieläinten ruoka budjettiisi. Kustannukset vaihtelevat rodun ja koiran iän mukaan, jonka päätät hyväksyä, ja voivat olla jopa suuremmat, jos koira tarvitsee erityistä hoitoa. Varmista, että sinulla on vakaa taloudellinen tilanne, ennen kuin jatkat koiran adoptiota.

Koiran ravitsemustarpeet ja turvallisuus

Varmista, että opit erilaisista koiranruokista terveellisen ja roskaruoan erottamiseksi. Tutustu asianmukaiseen annosteluun ja eri ruokien yhdistämiseen varmistaaksesi, että koirallasi on kaikki ravintotarpeet. Voit tehdä tutkimusta verkossa tai keskustella eläinlääkärin kanssa. Sinun tulisi myös luoda koirallesi suotuisa ympäristö varmistamalla, että talo on turvallinen. Hävitä pienet esineet, jotka koira voi niellä, tai löysät kaapelit, jotka voivat vahingoittaa koiraa.

Hoito

Trimmaus on tärkeä osa koiran omistajan vastuuta, ja sitä tulisi kiinnittää paljon huomiota ennen koiran adoptointia. Et vain harjaa lemmikkisi hampaita ja leikkaa hänen kynsiään; Voit myös uida poochia säännöllisesti. Osta koirallesi sopivia hoitotyökaluja, kuten harja ja shampoo. Muista, että eri roduilla on erityyppiset harjakset, mikä tarkoittaa, että sinun on valittava sopivat hoitotyökalut, erityisesti harjat.

Aikarajasi

Ruoan ja lääketieteellisen hoidon lisäksi koirat tarvitsevat myös hoitoa ja kiintymystä. Siksi sinun tulisi viettää paljon aikaa koirasi kanssa, kun sidot, harjoittelet ja jopa elät yhdessä. Tämän tekemättä jättäminen voi johtaa koiran aggressiiviseen käyttäytymiseen, ja se aiheuttaa haittaa kaikille kotitaloudelle. Koirat voivat alkaa pureskella tuotteita, kuten kenkiä ja sohvia, ja tämä antaa sinulle vaikeampaa harjoittelua.

Perheenjäsenesi

Koiran adoptiot vaikuttavat myös perheessäsi asuviin ihmisiin. Ja heidän mielipiteensä on myös otettava huomioon. Tärkeä tekijä koiran hoitajissa, jos vietät suurimman osan ajastasi ulkona. Keskustele perheenjäsentesi kanssa siitä, kuinka helpottaa adoptiota koiran saapuessa. Sinulla on selkeät ohjeet koirallesi sovellettavista kurinpidollisista rajoista.

Säätöaika

Pentusi tarvitsee aikaa sopeutuakseen uusiin elinolosuhteisiin, ja voi kestää kauemmin, ennen kuin hän tuntuu mukavalta. Käytä kärsivällisyyttä ja tarjoa tarpeeksi monta karvaisia ​​ystäviä, kunnes he ovat täysin mukavia uudessa ympäristössä. Varmista, että kotona ei ole villieläimiä, jotka pystyvät käsittelemään ulosteita, kuten skunksia tai pesukarhu, säätämisen helpottamiseksi. Sinun tulisi myös harkita lapion sterilointia tai nostamista estämään lisääntyminen. Varmista, että voit kävellä koirasi säännöllisesti, kun annat hänen seurustella muiden koirien kanssa.