Lisätietoja mopskoirista ja siitä, miksi he tekevät suuria lemmikkieläimiä

Mopsi on kompakti koira, jota kuvataan usein “monena koirana pienessä tilassa”. Lyhyistä, joustavista ominaisuuksistaan ​​huolimatta mopsin erottuva piirre on sen pää. Sen suuret, tummat, pallomaiset silmät, litteä nenä ja joustavat kasvot ovat pääpiirteitä, jotka erottavat mopsien muista koiran serkkuistaan.

Mopsi on ehdottomasti yksi vanhimmista koiraroduista, jotka tunnetaan tänään.

Uskotaan, että tämäntyyppinen lelu on peräisin Aasiasta joskus ennen vuotta 400 eKr. Koko historiansa ajan mopsia ovat palvoneet monet aristokraatit kaikista maailman eri kuninkaallisista taloista. Tästä huolimatta he asettivat itsensä Hollantiin 1500-luvulla, kun hän pelasti Williamin (prinssin) Orangein elämästä varoittamalla häntä lähestymään espanjalaisia. Se ansaitsi Mopsin kunniamerkinnän ja hänestä tuli Oranssin talon virallinen koira.

Kuten voit nähdä heidän historiastaan, mopsi tekee erinomaisia ​​vahtikoiria. Heidän ei tarvitse olla, mutta tuo muukalainen lähestymistapa perheensä tietoon. Vaikka he varoittavat omistajia muille, he eivät ole aggressiivisia koiria. Mopsit ovat erittäin hellä ja hellä ja ystävällinen kaikille. Hän nauttii lasten ja vierailijoiden seurasta ja on onnellisin, kun hänellä on rakastamiensa ihmisten huomio. Tämä rotu osoittaa kateellista käyttäytymistä, jos sitä ei huomioida.

Mopsit ovat älykkäitä ja helppoja kouluttaa, mutta niillä on lyhyt huomiota ja ne väsyttävät toistuvia oppitunteja. Omistajien tulisi myös muistaa, että nämä koirat ovat herkkiä ja tekevät parhaansa lempeällä mutta lujalla opetuksella.

Mopsit ovat 12-14 tuumaa korkeita ja voivat painaa jopa 20 kiloa.

Hänen ruumiinpainonsa voi helposti ylittää tämän määrän, ellei liikuntaa ja yleistä toimintaa kannusteta. Mopsit ovat laiskoja ja makaavat, jos heille annetaan mahdollisuus. Heidän passiivisuus tekee heistä täydellisen kaupunkikoiran ja he ovat onnellisia asunnossa. Tästä tosiasiasta huolimatta muihin mopsiin liittyviin terveysongelmiin kuuluvat ylipainoisuuden lisäksi iho-ongelmat (IE kuiva iho), äärimmäinen herkkyys kuumille ja kylmille lämpötiloille, allergiat ja krooniset hengitysvaikeudet niiden litteiden kuonojen takia. Terveysongelmistaan ​​riippumatta he elivät keskimäärin 12-15 vuotta. Kuten mainittiin, heillä on taipumus hengitysvaikeuksiin, ja siksi heille tulisi antaa riittävästi liikuntaa liikaa. Toisin sanoen aja mopilla muutama lyhyt kävely päivässä (sään salliessa) ja harjoita sitä energiseen leikkiin.

Mopsi on saatavana eri turkin väreinä, mukaan lukien vaaleanruskea, aprikoosi, hopea ja musta. Väristä riippumatta heidän kuononsa on aina musta. Heidän silkkinen lyhyt takki on helppo hoitaa ja vaatii harjaamista vain muutaman kerran viikossa. Silti mopsi tarvitsee rypyt kasvoillaan säännöllisesti, jotta vältetään iho-ongelmat. Sinun tulisi myös tietää, että mopit ovat raskas irtoa vuodatuskauden aikana, ja ne usein kuorsaavat ja kuorsaavat nukkuessaan.

Jokainen uskollinen mopsiomistaja kertoo sinulle, että tämä pooch on ohjaaja, joka voittaa jokaisen koiran rakastajan sydämen.