7 tapaa hoitaa koiraa, jolla on kennelyskä

Kennelyskä on koirien yleinen terveysongelma, jolle on ominaista kuiva, hakkeroiva yskä. Yskä voi kestää koko päivän koirilla, joilla on tämä sairaus, varsinkin jos ne harjoittavat monia harjoituksia. Kennelyskä on harvoin hengenvaarallinen, vaikka se voi olla ärsyttävää. Jos koirallasi on diagnosoitu tämä yskä, sinun tulee tehdä kaikkesi auttaaksesi häntä tuntemaan olonsa mahdollisimman rentoutuneeksi.

Tässä on seitsemän hyödyllistä kennelyskänhoitoideaa koirallesi.

Anna koirallesi hunajaa

Hunaja sisältää erilaisia ​​antioksidantteja, entsyymejä ja flavonoideja, mikä tekee siitä hyvää kennelyskästä kärsiville koirille. Jos tarjoat Manuka-hunajaa koirallesi, se voi auttaa häntä tuntemaan olonsa paremmaksi ja helpottamaan hänen ongelmiaan. Koirasi koko määrää, kuinka paljon hunajaa annat hänelle.

Isoille koirille suositellaan yksi ruokalusikallinen hunajaa päivässä ja keskikokoisille koirille kaksi ruokalusikallista. Yksi teelusikallinen hunajaa päivässä riittää pienemmille koirille. Jos koirasi ei ole hunajafani, kokeile yhdistää se johonkin hänen suosikkiherkuistaan.

Sijoita ilmankostuttimeen.

Ilmankostutin koirasi sängyn vieressä on toinen tapa saada koira tuntemaan olonsa mukavammaksi. Se kostuttaa ilmaa, mikä auttaa lievittämään koirasi kuivaa yskää.

Säilytä koirasi nesteytys

Koirasi on juotava runsaasti vettä, jos hänellä on kennelyskä, ja se auttaa häntä pääsemään eroon taudista nopeammin huuhtelemalla pois kehostaan ​​olevat myrkyt. Jos koirasi kieltäytyy juomasta vettä, anna sille jääkuutioita pureskeltavaksi. Jotta koirasi vesi olisi maukkaampaa, harkitse myös kananliemen lisäämistä.

Savua ja muita ärsyttäviä aineita ei saa altistaa koirallesi.

Sinun tulee pitää lemmikkisi perheenjäsen poissa savulta ja muilta ärsyttäviltä aineilta, kun hän toipuu kennelyskästä. Nämä kemikaalit voivat pahentaa koirasi yskää, jos niitä joutuu hänen hengitysteihinsä. Jos tupakoit, pidä savukkeet poissa koirastasi.

Jos haluat siivota talosi, pidä koirasi toisessa huoneessa, kunnes olet valmis. Kodin puhdistusaineet sisältävät tyypillisesti vahvoja kemikaaleja, jotka pahentavat koirasi yskää.

Hemmottele koiraasi höyrysaunalla.

Höyry saattaa auttaa lievittämään koirasi yskää irrottamalla liman kurkusta. Anna koirasi seurata sinua kylpyhuoneeseen, kun on aika käydä suihkussa. Anna hänen viettää noin 30 minuuttia vessassa. Koska höyry saattaa saada koirasi ylikuumenemaan, pidä lähellä vesiastiaa hänelle juotavaksi.

Kannusta koiraasi ottamaan rennosti.

Yksi tehokkaimmista kennelyskän hoidoista on riittävä lepo. Koirasi keholla on paremmat mahdollisuudet taistella infektiota vastaan ​​ja toipua, jos se nukkuu tarpeeksi. Sijoita koirasi erilliseen huoneeseen lapsista ja muista lemmikeistä. Hän ei häiriinny yrittäessään nukkua tällä tavalla.

Jos koirallasi on yskää, anna sille yskänlääkettä.

Jos koirasi yskii voimakkaasti, yskää hillitsevästä lääkkeestä, kuten Robitussinista, voi olla hyötyä. Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi vain lyhyen ajan, ja se tulee toimittaa vain eläinlääkärin luvalla. Eläinlääkäri määrittää koirasi Robitussin-annoksen.

Jos noudatat näitä ohjeita, voit auttaa koiraasi toipumaan kennelyskästä ja saamaan takaisin terveytensä. Jos koirasi yskä ei mene ohi, sinun tulee viedä se eläinlääkäriin. Eläinlääkäri tutkii koirasi kunnon ja voi määrätä antibiootin yskän parantamiseksi.